Inspiratie

Nog helemaal in sfeer van alle grote en kleine feestjes deze week leek het ons een goed plan om een inspiratie item te maken rondom Koningsdag. Het is een mooie mix geworden met een scrapbooklayout van Thamar, het journal van Alexander Boers en een journal en happy planner van mezelf.

We hebben allemaal de journalingssets april– en/of oranjeboven van tweethee gebruikt, maar geen enkele layout is hetzelfde. Leuk om even doorheen te scrollen en misschien doe je meteen ideetjes op voor je eigen projecten.

Optocht
Thamar heeft haar layout opgezet vanuit een witte vel waarop zij in waterverf een basis heeft aangebracht. Daarop een foto ‘liggend’ op maar liefst 6 verschillende dessins papier.

18-0008

De layout heeft Thamar afgewerkt met grote puffy letters, dots, stickers, handgeschreven tekst en teksten uit de tweethee sets. De rode, witte en blauwe draadjes maken de layout helemaal compleet. Gaaf hè, al die details!

Koningsdag
Binnenkort komt er nog een uitgebreid artikel over het journal van Alexander op dit blog. Inclusief de details van de ingevoegde pagina. Maar nu eerst zijn koningsdag layout. En geloof het of niet, hij is zelf de koning. Met opblaaskroon!

wp18-023

Basis van de layout van Alexander is een gescheurde strook papier met daarop een foto op een ‘mat’ van zwart en kraft papier. Rondom heeft hij verschillende teksten geplakt, een leuk lusje en links een etiketje met bierstempel uit zijn eigen collectie. ‘Eyecatcher’ van zijn layout is zonder meer de plastic kroon.

wp18-024

Aanvankelijk dacht ik dat hij zijn foto zwartwit had gemaakt en de kroon oranje had gelaten, maar bij nadere bestudering blijkt dat niet het geval. De kroon is ook een foto, die Alexander kunstig heeft uitgesneden en vervolgens op de foto heeft geplakt. Een reuze vondst!

Jouw dag
In mijn journal ook een koning, maar dan anders. Optreden op de Vischmarkt en dan – onverstoorbaar – een enorme riedel op je gitaar weggeven… dan ben je van mij een king!

wp18-025

De layout is eenvoudig: twee stroken papier met daarop de uitgeknipte teksten en een datumstempel. De tekst koningsdag is zodanig met dubbelzijdig tape vastgezet dat de foto’s er makkelijk ingestoken kunnen worden. Clean & simple.

wp18-026

De foto’s zijn met mijn Canon Selphy compactprinter op zgn. ‘creditcardformaat’ (= 54×86 mm) geprint. Hiervoor gebruik ik de speciale tray PCC-CP400. In dit formaat heb je zowel kleine foto’s (KC-36IP), maar ook foto’s met een zelfklevende achterkant; stickers dus (KC-18IS).

Nostalgie
Sinds januari 2018 maak ik elke week een dubbele pagina in mijn happy journal. Dit journal heb ik zelf samengesteld met gridpapier van tweethee en discs uit de Happy planner collectie. De sets van tweethee zijn ook op A5 formaat, dus dat werkt reuze fijn. Lekker snel ook, want je hebt in een handomdraai een leuke layout in elkaar.

wp18-022

Links een koningsdagfoto, in concept geprint op gridpapier. Rechts twee verschillende dessins uit de aprilset, afgewerkt met diverse teksten plus een mapje met de leukste fotootjes van deze dag. Dit laatste als knipoogje naar de jaren 70, toen naast een gewone foto ook 2 kleine fotootjes werden afgedrukt.

wp18-021

Met een app heb ik allereerst 8 foto’s op twee foto’s geplaatst, deze met mijn Canon Selphy compact printer geprint en vervolgens bijgesneden. Het mapje is een strook papier waar ik met dubbelzijdig tape een hoekje op heb gezet, zodat je er gemakkelijk je foto’s in kunt steken.

 

Dat was het weer!

Meer werk van Thamar vind je op haar blog thamarscrap.blogspot.nl en op instagram @scrapping_with_thamar.

Alexander heeft geen blog, maar wel een instagram account. Je vindt hem onder de naam @atelier_boers.

Wil je meer weten over het printen van kleine foto’s zonder rand, kijk dan eens naar http://www.tinekevisser.nl/selphy-print-tips-2/. Binnenkort volgt ook een artikel voor het printen van kleine foto’s met rand.

tweethee vind je op instagram onder de naam @papierzaken. De sets van tweethee vind je in de online winkel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s